Οι σπουδές στην επιστήμη των μηχανικών (engineering) στη Μεγάλη Βρετανία

Οι σπουδές στην επιστήμη των μηχανικών (engineering) στη Μεγάλη Βρετανία προσφέρουν τη δυνατότητα ειδίκευσης σε πολλά συναρπαστικά και δυναμικά πεδία της σύγχρονης εποχής καθώς επίσης και πολλές προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Η επιστήμη της μηχανικής μπορεί να θεωρηθεί ταυτόχρονα δημιουργική όσο και πρακτική. Το εύρος των εφαρμογών της είναι τεράστιο και μπορεί να καλύψει π.χ. από τη μικροσκοπική πολυπλοκότητα της νανοτεχνολογίας μέχρι και την πρόκληση του σχεδιασμού ενός υδροηλεκτρικού φράγματος καθώς επίσης διευρύνεται από την κατασκευή μιας μηχανής μέχρι και τη δημιουργία ενός λογισμικού προγράμματος (software engineering). O κλάδος της μηχανικής προσφέρει την ευκαιρία να κρατήσετε ανοικτές τις επιλογές σας ανάλογα με την ειδικότητα που επιθυμείτε. Ανεξάρτητα από την ειδικότητα, οι σπουδές μηχανικής αποτελούν πρόκληση τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και σε εργαστηριακό δίνοντας έμφαση στις μαθηματικές και επιστημονικές γνώσεις, εφαρμόζοντας τη θεωρία σε πράξη.

Παραδείγματα προγραμμάτων εξειδίκευσης μηχανικής για σπουδές σε Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία) αποτελούν οι επιλογές για:

Πολιτικός Μηχανικός (Civil Engineering), Μηχανολόγος Μηχανικός (Mechanical Engineering), Ηλεκτρολόγος Μηχανικός – Ηλεκτρονικός (Electrical and Electronic Engineering), Ναυπηγός Μηχανικός (Marine Engineering), Αεροναυπηγός Μηχανικός (Aerospace Aeronautical Engineering), Μηχανικός Υπολογιστών και Πληροφορικής (Computer and Software Engineering), Χημικός Μηχανικός (Chemical Engineering) κ.α.

Πολιτικός Μηχανικός στην Αγγλία

Σπουδάζοντας Πολιτικός Μηχανικός θα ανακαλύψετε την έκταση της ειδικότητας αυτής τόσο στη κατασκευή όσο και τη συντήρηση και επέκταση των κοινωνιών. Είτε πρόκειται για μια γέφυρα, ένα διαστημικό δορυφόρο, ένα φράγμα, ένα δρόμο ή μια σήραγγα, οι πολιτικοί μηχανικοί είναι οι άνθρωποι που σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και διαχειρίζονται το σύνολο της διαδικασίας, από την ανάπτυξη της έως και την αξιολόγηση της.

Οι πολιτικοί μηχανικοί ενεργούν για τις πιο σημαντικές και απαραίτητες κατασκευές μιας κοινωνίας όπως είναι τα κτίρια, τα δίκτυα μεταφορών οι ενεργειακές δομές και άλλες εφαρμογές καθιστώντας τους περιζήτητους επαγγελματίες.

Μηχανολόγος Μηχανικός στην Αγγλία

Σπουδάζοντας Μηχανολόγος Μηχανικός ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών της επιστήμης που έχετε επιλέξει. Από το σχεδιασμό και την κατασκευή ρομπότ και microchip ως και την ανακατασκευή αγωνιστικών αυτοκινήτων και τις εφαρμογές παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επιβεβαιώνοντας ότι η μηχανολογία κινείται στην πρώτη γραμμή της σύγχρονης τεχνολογίας.

Εξειδικεύοντας ακόμη περισσότερο τον κλάδο της μηχανικής μεγάλη προσέλκυση ενδιαφέροντος παρουσιάζουν σύγχρονες μορφές μηχανολογίας όπως η Αεροναυπηγική Μηχανική, η Ναυπηγική Μηχανική καθώς επίσης και Η Μηχανική εξόρυξης Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (Petroleum Engineering, Oil and Gas Engineering).

Ηλεκτρολόγος Ηλεκτρονικός Μηχανικός στην Αγγλία

Η ηλεκτρική ενέργεια και τα ηλεκτρονικά συστήματα βρίσκονται στην καρδιά της λειτουργίας της σύγχρονης κοινωνίας. Οι ηλεκτρολόγοι ηλεκτρονικοί μηχανικοί που ειδικεύονται σε αυτούς τους τομείς έχουν μεταμορφώσει τον 21ο αιώνα, με τεχνολογίες όπως σύγχρονα συστήματα απόδοσης ηλεκτρικής ενέργειας, ιατρικών οργάνων και απεικόνισης (medical electronics) να αποτελούν μόνο μερικά παραδείγματα.

Σπουδάζοντας ηλεκτρολόγος ηλεκτρονικός μηχανικός θα εξοπλιστείτε με την απαραίτητη γνώση για το πώς λειτουργεί η βιομηχανία καθώς επίσης και θα σας δοθεί η τεχνογνωσία που απαιτείται για το σχεδιασμό, την αξιολόγηση και τη βελτίωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων.

Μηχανικός Υπολογιστών και Πληροφορικής στην Αγγλία

Οι σπουδές στην επιστήμη των υπολογιστών περιλαμβάνουν τη συστηματική και μεθοδική μελέτη εννοιών (όπως είναι οι αλγόριθμοι), προκειμένου να βοηθήσουν στην απόκτηση, την απεικόνιση, την επεξεργασία, την αποθήκευση, την επικοινωνία και πρόσβαση σε πληροφορίες και δεδομένα. Αυτό γίνεται εφικτό μέσω της ανάλυσης των δομών και των εφαρμογών αυτών, την έκφραση και τη μηχανοποίηση των διαδικασιών και πώς αυτές συνδέονται με τις ίδιες τις πληροφορίες.

Σπουδάζοντας Μηχανικός υπολογιστών και Πληροφορικής μπορείτε να επιλέξετε από ένα μεγάλο φάσμα εξειδικεύσεων συμπεριλαμβανομένων του προγραμματισμού, του σχεδιασμού λογισμικού, της κατασκευής δικτύων υπολογιστών και της ασφάλειας αυτών, την τεχνητή νοημοσύνη, τα γραφικά περιβάλλοντα παιχνιδιών υπολογιστή (Computer Games Development) καθώς και εφαρμογές “έξυπνων συσκευών” (smartphones) κινητής τηλεφωνίας (mobile applications).

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ FOUNDATION ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Περισσότερα άρθρα για σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία