Εύρεση Φοιτητικής Εστίας – Accommodation

Εύρεση Φοιτητικής Εστίας στην Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Ολλανδία, Κύπρος, Ευρωπαϊκή Ένωση – Accommodation

Η Μεγάλη Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν τα πάντα! από επιφανή Πανεπιστήμια έως διεθνούς φήμης κέντρα διασκέδασης, και από καταπράσινα πελώρια πάρκα έως αστραφτερούς ουρανοξύστες!. Ωστόσο, οι διεθνείς μαθητές συχνά δυσκολεύονται να βρουν κάποιο φοιτητικό κατάλυμα/εστία που να ικανοποιεί τις ανάγκες τους . Ο ανταγωνισμός πολλές φορές είναι σκληρός και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να ξέρουμε πού να ψάξουμε για να βρούμε το ιδανικό κατάλυμα αλλά και στην ιδανική τιμή. Στο UKFC Foundation College of Athens έχουμε την απόλυτη εξειδίκευση και μοναδική εμπειρία που θα σας εξασφαλίσει μια αξέχαστη και οικονομική διαμονή σε υπερσύχρονες εστίες των Πανεπιστημίων αλλά και του ιδιωτικού τομέα μέσω των αποκλειστικών μας συνεργασιών.

Φοιτητικές εστίες – Student Halls (University and Private)

Η πιο προφανής επιλογή για τους φοιτητές είναι η ενοικίαση ενός δωματίου σε φοιτητικές εστίες. Αυτή η επιλογή έχει πολλά πλεονεκτήματα και θεωρείται πολλές φορές μονόδρομος για έναν σπουδαστή να δαπανήσει τουλάχιστον ένα χρόνο διαμονής ή και παραπάνω σε φοιτητική εστία. Μέσω της κοινής διαβίωσης οι φοιτητές μπορούν να συναναστρέφονται με τους συμμαθητές τους αλλά και να χτίσουν νέες φιλίες. Η διαμονή στις εστίες των πλείστων Πανεπιστημίων για τον πρώτο χρόνο των προπτυχιακών φοιτητών είναι εξασφαλισμένη. Το ίδιο ισχύει και σε πολλές περιπτώσεις μεταπτυχιακών φοιτητών. Οι εστίες των Πανεπιστημίων βρίσκονται συνήθως μέσα ή κοντά στην Πανεπιστημιούπολη, το οποίο σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να διανύσουν οι μαθητές μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στην αίθουσα του μαθήματος τους ενώ συνεχώς επωφελούνται από την εύκολη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος.

Επιπλέον, και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, ο ιδιωτικός τομέας στον χώρο των φοιτητικών εστιών παρουσιάζει μεγάλη άνοδο. Στην πλειοψηφία τους προσφέρουν καλύτερες συνθήκες, μια ευρύτερη επιλογή τύπων δωματίου όπως studio, flats κ.α., βρίσκονται και αυτές δίπλα στα University Campus ενώ οι τιμές τους δεν διαφέρουν πλέον από αυτές των Πανεπιστημίων. Πολύ σημαντική επίσης είναι και η δυνατότητα που παρέχουν στους ενοίκους να παραμείνουν για όσα χρόνια επιθυμούν.

Κόστος φοιτητικής εστίας

Ανάλογα με την χώρα προορισμού, στις περισσότερες περιπτώσεις οι τιμές των ιδιωτικών αλλά και των Πανεπιστημιακών εστιών περιλαμβάνονται όλοι οι λογαριασμοί όπως ρεύμα, νερό, θέρμανση, internet κ.α. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα με επιπλέον κόστος και η παροχή αριθμού γευμάτων ανά ημέρα. Οι τιμές π.χ. στη Μεγάλη Βρετανία ξεκινούν από 80£ έως 130£ εβδομαδιαίως περίπου για τις περισσότερες περιοχές εκτός Λονδίνου. Στο κεντρικό Λονδίνο οι τιμές ξεκινούν περίπου από 180£ εβδομαδιαίως. Στην Ολλανδία ανάλογα με το κατάλυμα (εστία ή σπίτι) οι τιμές ξεκινούν από 400 ευρώ έως και 800 μηνιαίως. Στην Κύπρο από 400 ευρώ έως 700 μηνιαίως.

Διαμονή σε σπίτι / off campus accommodation

Τέλος, εναλλακτικά μας δίνεται επίσης η δυνατότητα διαμονής σε κάποιο σπίτι ή διαμέρισμα. Οι τιμές για τα δωμάτια σε ένα κοινόχρηστο σπίτι ή διαμέρισμα ποικίλλουν ανάλογα με την κατάσταση του οικήματος καθώς και την τοποθεσία που βρίσκονται στην επικράτεια της Μεγάλης Βρετανίας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο UKFC Foundation College of Athens έχουμε την απόλυτη εξειδίκευση και μοναδική εμπειρία που θα σας εξασφαλίσει μια αξέχαστη και οικονομική διαμονή σε υπερσύγχρονες εστίες των Πανεπιστημίων αλλά και του ιδιωτικού τομέα μέσω των αποκλειστικών μας συνεργασιών.

Παραδείγματα ιδιωτικών εστιών: