ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

UKFC – Δίδακτρα για σπουδές στην Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία

Τα δίδακτρα των αγγλικών πανεπιστημίων ορίζονται στην κλίμακα από 7,000 λίρες έως 9,250 λίρες Αγγλίας ετησίως. Η αντιστοιχία σε ευρώ είναι περίπου 7,500 ευρώ έως 10,000 ευρώ.

Όλοι οι σπουδαστές μπορούν εύκολα να καλύψουν τα δίδακτρά τους με την λήψη κρατικού δανείου. Το δάνειο δίνεται άμεσα σε όλους τους σπουδαστές με την εγγραφή τους στο πανεπιστήμιο και καλύπτει όλα τα χρόνια των σπουδών. Το UKFC εξασφαλίζει και αναλαμβάνει την διεκπεραίωση λήψης του φοιτητικού κρατικού δανείου με απόλυτη επιτυχία. Η αποπληρωμή του δανείου αρχίζει να γίνεται από τη στιγμή που ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου εργάζεται και λαμβάνει ετήσιες αποδοχές ύψους πάνω από 21,000 λίρες (περίπου 24,000 ευρώ). Σε περίπτωση που ο απόφοιτος λαμβάνει λιγότερα χρήματα ΔΕΝ αποπληρώνει το δάνειο.

Ο υπολογισμός της ετήσιας δόσης του δανείου σε περίπτωση που ο απόφοιτος εργάζεται και λαμβάνει παραπάνω από 21,000 λίρες υπολογίζεται με το 9% των χρημάτων που λαμβάνει πάνω από το όριο αυτό. Π.χ. Εάν ένας απόφοιτος εργάζεται και λαμβάνει 24,000 λίρες το χρόνο τότε η ετήσια δόση είναι το 9% των 3,000 λιρών (της διαφοράς δηλαδή των 24,000 – 21,000). Έτσι η ετήσια δόση σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν μόλις 270 λίρες (22 λίρες το μήνα)!

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το συνολικό κόστος σπουδών στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπερβαίνει το κόστος σπουδών ενός έλληνα σπουδαστή που η έδρα φοίτησής του είναι μακριά από την μόνιμη κατοικία του.

Τα δίδακτρα στην Ουαλία πλέον καλύπτονται με χρηματοδότηση/λήψη κρατικού δανείου με τους ίδιους όρους όπως στην Αγγλία.

Τα δίδακτρα στη Σκωτία (4ετής φοίτηση) παραμένουν μηδενικά και καλύπτονται από το κράτος της Σκωτίας.

UKFC – Παροχή βοήθειας για άμεση λήψη του φοιτητικού δανείου όσον αφορά τα δίδακτρα σπουδών σε Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία

Το UKFC αναλαμβάνει και εξασφαλίζει με απόλυτη υπευθυνότητα και ταχύτητα τη διεκπεραίωση της διαδικασίας και τη λήψη του φοιτητικού κρατικού δανείου.

Επικοινωνήστε μαζί μας και επισκεφτείτε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας για να συζητήσουμε από κοντά και να σχεδιάσουμε μαζί και με υπευθυνότητα την ακαδημαϊκή σας εξέλιξη.

Περισσότερα άρθρα για σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία